Branża spożywcza

Roboty przemysłowe.

Sześcio, siedmioosiowe roboty przemysłowe. Wszystkie osie napędzane elektromechanicznie, sterowane napędami servo. 

Rezolwery zastosowane w silnikach umożliwiają uzyskiwanie bardzo wysokiej powtarzalności i dokładności.

Automatyzują procesy produkcyjne niemalże w każdej branży i dziedzinie. Cechuje je wysoka powtarzalność, dokładność prowadzenia ścieżki. ...

OneMeter

 

OneMeter to nowoczesne rozwiązanie pozwalające w łatwy i szybki sposób zarządzać energią elektryczną i dostarczać dane o zużyciu do potrzebujących podmiotów i firm.  

Rozwiązanie dostarcza funkcjonalności typu Smart Metering na dotychczasowych licznikach.

...

Aktywny System Ochrony Personalnej na bazie Platformy Integracyjnej TechLink

Aktywny System Ochrony Personalnej poprawia bezpieczeństwo osób pracujących w środowisku potencjalnie niebezpiecznym i przez to narażonych na ryzyko utraty zdrowia lub życia.

...

Projektowanie systemów recyrkulacji do zastosowań w akwakulturze – RAS (Recirculation Aquaculture Systems).

Systemy te przeznaczone są do zastosowania w dziedzinie akwakulturowej hodowli ryb. Unikatowy system oparty jest na wykorzystaniu wód geotermalnych. Pozwala on na ograniczenie zużycia wody...

Układ chłodniczy (modernizacja zwiększająca sprawność)

Przedmiotem wynalazku jest układ chłodniczy mający zastosowanie zwłaszcza w chłodniach, klimatyzacjach lub pompach ciepła. Znany jest układ chłodniczy składający się z urządzenia dławiącego, skraplacza, parownika i sprężarki. Układ chłodniczy o takim schemacie dla poprawnego działania wymaga, aby para czynnika...

Technologia określania stopnia dojrzałości sera.

Przedmiotem komercjalizacji jest technologia, która charakteryzuje się tym że stopień dojrzałości sera określa się za pomocą pomiaru spektrometrycznego parametrów barwy L*, a* i b* Huntera, na powierzchni...

Emulsja kosmetyczna z lawendowym olejkiem eterycznym pozyskanym z kultur in vitro.

Przedmiotem technologii jest opracowana receptura emulsji kosmetycznej jako przykład zastosowania naturalnego konserwantu w postaci olejku eterycznego...

PlasmaSpice – zastosowanie plazmy nietermicznej do dekontaminacji przypraw i produktów spożywczych

Nietrwałość produktów, ich umiejętne zabezpieczenie oraz konieczność usunięcia szkodliwych drobnoustrojów, stanowi trudne wyzwanie dla...

Instalacja do oczyszczania gazów metodą plazmowo-katalityczną

Instalacja do oczyszczania gazów metodą katalityczno-plazmową zawiera dwa podstawowe elementy:

  • ...

Bioreaktor do intensyfikacji produkcji biomasy mikroorganizmów probiotycznych

Priorytetem w procesach realizowanych z wykorzystaniem mikroorganizmów żywych jest uzyskanie w jak najkrótszym czasie odpowiedniej ilości biomasy. Prowadzi to do...

Technologia otrzymywania wodnej nanodyspersji dekorowanego tlenku grafenu solami metali, która charakteryzuje się silnymi właściwościami adsorpcyjno-absorpcyjnymi

Opracowanie technologii wytwarzania taniej, nietoksycznej, skutecznie eliminującej odorowe gazy H2S i NH3, wodnej zawiesiny tlenku grafenu wzbogaconej w wypełniacze...

Sposób wytwarzania antybakteryjnych opakowań polimerowych

Sposób wytwarzania antybakteryjnych powłok na powierzchni materiałów opakowaniowych z tworzyw organicznych, przy użyciu stosowanych jako konserwanty kwasów organicznych ich soli.

Smart Farmer

Przedmiotem opracowanej technologii jest koncepcja pojazdu elektrycznego (hybrydowego) przeznaczonego do prac w ogrodzie, wewnątrz i na zewnątrz małych i dużych obiektów, podwórek, podjazdów.

Zasilany prądem elektrycznym pochodzącym z 4 akumulatorów o łącznej pojemności 240Ah zapewnia ciągłą pracę przez 2-4h, a przy konieczności pracy powyżej tego czasu można zamontować specjalny...

Krajarka do warzyw i owoców.

Za wdrożenie wynalazku do produkcji oferuję 40% praw patentowych do krajarki z napędem ręcznym oczekując w zamian 200 tyś zł, które zostaną przeznaczone na pokrycie kosztów zgłoszenia do patentów Europejskiego i USA (koszt około 160 tyś zł) Umowa będzie zgłoszona w Urzędzie Patentowym celem zabezpieczenia interesów stron....

Technologie wytwarzania żywności prozdrowotnej mającej wpływ na określone parametry żywieniowe i zdrowotne w jednostce chorobowej nieswoiste zapalenie jelit

Technologie produktów przedstawione w ofercie zostały opracowane jako element diety dla konsumentów cierpiących na nieswoiste stany zapalne jelit oraz...

Technologie wytwarzania żywności prozdrowotnej mającej wpływ na określone parametry żywieniowe i zdrowotne w jednostce chorobowej cukrzyca typu I*

Technologie przedstawione w ofercie zostały opracowane jako element diety dla konsumentów cierpiących na cukrzycę oraz współistniejące schorzenia. Głównym celem...